În cadrul proiectului de mobilitate Erasmus+, număr de referință: 2023-1-RO01-KA121-SCH-00014115, am avut ocazia să organizez o activitate de diseminare, de tip outdoor, pentru elevi de gimnaziu, grupul-țintă fiind format din 16 copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, care a avut ca scop explorarea și înțelegerea naturii, într-un mod diferit decât cel cu care erau familiarizați până acum.
Am ales să ne aventurăm, într-o zi frumoasă de iunie, și anume 17, într-o scurtă excursie de observare a faunei și florei locale, pentru a-i inspira pe copii să aprecieze frumusețea naturii și să conștientizeze importanța protejării ei.
Plini de curiozitate, am pornit prin pădurea din apropierea școlii. Am ales un loc în care ne-am așezat și am vorbit puțin despre importanța conservării mediului înconjurător și despre modul în care fiecare dintre noi poate contribui la protejarea acestuia.
Apoi, am propus copiilor să ne jucăm. Am ales două jocuri sugestive și, totodată, inedite pentru ei, și anume: Găsește-ți copacul! și De-a v-ați ascunselea, în varianta învățată în cadrul deplasării în Portugalia.
Am observat cum fiecare elev s-a implicat activ în aceste activități, cu entuziasm și energie, bucurându-se de tot ce era nou pentru ei, în special conectarea la natură.
A fost o zi plină de aventură, descoperiri și conștientizare, care, sperăm că va avea un impact pozitiv durabil asupra participanților.
Prof. Sântimbrean Elena-Maria








